Andrea Teunissen

Ik heb geleerd om niet meer in hokjes te denken en om te relativeren. Ik heb geleerd dat je niet alleen gericht moet zijn op je eigen gewin, maar ook op dat van de ander en dat je dingen in perspectief moet zien. Ik heb geleerd dat je in je eentje niks kunt bereiken.

Lees verder »

Camelia Adela Schrage-Simeoni

Ik heb geleerd om me iedere dag te perfectioneren, maar ook om sneller te accepteren dat ik niet perfect kan zijn. …Ik heb geleerd om strategisch te zijn op de lange termijn. Toen ik in Roemenië was, had ik altijd korte termijn plannen, nu denk ik zelfs na over de volgende generatie.

Lees verder »

Marius Negrea

Ik heb veel van de Nederlanders overgenomen. Ik ben nu een mengsel van Nederlander en Roemeen, maar ik wil ook geloven dat ik mijn Roemeense warmte en elan niet kwijt ben geraakt.

Lees verder »

Corina Stratan

… het is een ervaring die ik iedereen zou aanbevelen: om een tijd in het buitenland te wonen. Na enkele maanden omgang met mensen uit een andere cultuur begin je meer dingen te leren, ook over je eigen cultuur.

Lees verder »

Anca Manoliu-Dabija

In Nederland heb ik … het grootste deel van mijn leven doorgebracht: ik ben hier getrouwd, heb twee dochters gekregen, Irina en Maria, ik heb een werkzaam leven gehad dat mij veel voldoening heeft gegeven, ik ben met pensioen gegaan en ben oma geworden. Ik kan het beschouwen als een vervuld leven.

Lees verder »