NOI RĂDĂCINI -

52 interviews, wekelijks gepubliceerd, een jaar lang

Nu we al jaren in Nederland wonen, zijn we ons er meer en meer van bewust geworden dat we de Roemeense gemeenschap in dit land vormen. Daarmee ontstond de behoefte om meer van elkaar te weten, te begrijpen en vooral ook om na te gaan waarom we ons zo prettig voelen in dit land.

Daarmee ontstond het project ‘Noi Rădăcini’ – vertaald: ‘nieuwe wortels’ – de publicatie van een reeks korte interviews gebaseerd op een aantal dezelfde vragen, die vanaf nu wekelijks worden gepubliceerd: een jaar lang, 52 keer.

Wie willen we bereiken? Allereerst de Roemenen in Nederland, want we willen hen meer van elkaar laten begrijpen, van de diverse aspecten van het leven in Nederland en van de verschillende ideeën die leven over ‘succes’.

Daarnaast zouden we ook de (autochtone) Nederlanders willen bereiken, om hen te laten zien en begrijpen welke bijdrage Roemenen leveren aan deze samenleving. En we hopen natuurlijk dat het imago van de Roemeense gemeenschap in positieve zin zal worden versterkt.

Interviews

Friesland

Ghio Coste

Als ik op een dag een paar mensen kan laten glimlachen, heb ik mijn doel bereikt. De kleine successen helpen bij de grotere successen.

Read More »
Limburg

Oana Cipcă

“Succes betekent voor mij dat ik iedere dag zie dat er iemand geholpen is. … Succes is dat je ziet dat de mensen om je heen gelukkig zijn.”

Read More »
Noord-Holland

Radu Manoliu

“ … je moet ergens over dromen, je moet iets willen. Wil je niks, dan bereik je ook niks.”

Read More »