NOI RĂDĂCINI -

52 interviews, wekelijks gepubliceerd, een jaar lang

Nu we al jaren in Nederland wonen, zijn we ons er meer en meer van bewust geworden dat we de Roemeense gemeenschap in dit land vormen. Daarmee ontstond de behoefte om meer van elkaar te weten, te begrijpen en vooral ook om na te gaan waarom we ons zo prettig voelen in dit land.

Daarmee ontstond het project ‘Noi Rădăcini’ – vertaald: ‘nieuwe wortels’ – de publicatie van een reeks korte interviews gebaseerd op een aantal dezelfde vragen, die vanaf nu wekelijks worden gepubliceerd: een jaar lang, 52 keer.

Wie willen we bereiken? Allereerst de Roemenen in Nederland, want we willen hen meer van elkaar laten begrijpen, van de diverse aspecten van het leven in Nederland en van de verschillende ideeën die leven over ‘succes’.

Daarnaast zouden we ook de (autochtone) Nederlanders willen bereiken, om hen te laten zien en begrijpen welke bijdrage Roemenen leveren aan deze samenleving. En we hopen natuurlijk dat het imago van de Roemeense gemeenschap in positieve zin zal worden versterkt.

Interviews

Noord-Holland

Loredana și Marius Tripp

“Voor ons is het belangrijk dat we heel goed zijn ingeburgerd in de Nederlandse samenleving. Dat betekent succes nu voor ons.”

Read More »
Noord-Holland

Cristi Vasilescu

“Je hebt succes op het moment dat je iemands leven kunt veranderen, dat dacht ik op dat moment. Mijn idee over wat succes is, is niet veranderd. In principe houd ik er nog steeds van om andere mensen te helpen.”

Read More »
Zuid-Holland

Ioana Voiculescu

“Als je dus doelt op de Roemeense gemeenschap van mensen die integreren, die hier ‘thuis’ willen zijn en die deel willen uitmaken van het economische en politieke leven van dit land, dan wel, dan maak ik deel uit van deze gemeenschap. Maar ik benadruk dat ik me internationaal staatsburger voel. “

Read More »
Zuid-Holland

Dana Popa

“Geïntegreerd zijn betekent open zijn naar de cultuur waar je in komt, zonder je wortels te vergeten of te ontkennen. Je neemt iets van deze maatschappij, maar je brengt er ook iets. Wij Roemenen hebben een enorme emotionele en gevoelsrijkdom, die we hier heel goed kunnen gebruiken.”

Read More »