Boek

Lancering van het Noi Rădăcini boek

Op 8 December 2018 hebben we het proefproject beëindigd en het Noi Rădăcini boek gelanceerd in Deventer. Het boek is uitgegeven door Go-Bos Press.

Naast onze geïnterviewden, aanwezig was ook Brândușa Predescu, de ambassadeur van Roemenië in het Koninkrijk der Nederlanden, aan wie wij het eerste exemplaar van het boek hebben aangeboden.

Ook aanwezig waren Thomas Walder, wethouder van Deventer, en Dorien Rijkmans, vertegenwoordiger van het Raad van Toezicht van de Openbare Biblioteek Deventer. De Bibliotheek was eigenlijk ook de plek waar de lanceering gehost werd. Florin Brusten, directeur van Radio Roemenië Regionaal, kwam ons vergezellen vanuit Boekarest.

De aanwezigen hebben de gelegenheid gehad om kennis te maken met het team dat dit uiterst complex project mogelijk heeft gemaakt door honderden uren vrijwilligerswerk te doen om het te voltooien.

De boekpresentatie werd gevoldg door de prachtige voorstelling van Teodora Ionescu: “Net als de schaduw, zijn wij gevolgd door onze wortels”.

Helemaal uit Duitsland kwam special voor deze lanceering het Cantores Vivaces koor, die in 1979 werd opgericht in Cluj en die heeft voortbestaan ook al de leden zijn geëmigreerd uit Roemenië. Ondanks het feit dat zij in verschillende landen wonen, blijven ze nog een keer per jaar ontmoeten om samen te zingen. 

De sfeer was ontroerend, ontspannen en informeel.

Nu is de vraag “Wat gaat er verder gebeuren?”.

Foto’s: Visual Artifacts